неділю, 30 вересня 2018 р.

Профікемпівці знайомляться з мистецтвом: сучасною скульптурою та живописом.


        Учасники команди SolyvaMandry мали нагоду  познайомитися з скульпторами, що брали участь у роботі  5-го Міжнародного скульптурного симпозіуму, який гостинно приймала відома оздоровниця "Квітка полонини - Сузір'я". 
       В останні два тижні вересня шестеро майстрів з Угорщини, України, Бельгії, Ірану та Польщі - Гіді Ендре, Надія Отряжа, Домі Томаш, Тіері Лаверс, Саїд Ахмаді та Рішар Літвінюк - працювали з каменем та деревом. Учні спостерігали за роботою скульпторів, мали змогу поспілкуватися з митцями.  Розповіді велися переважно англійською мовою і учні мали нагоду використати свої знання іноземної мови на практиці. 
      Один з організаторів симпозіуму Арпад Матл, син відомого на Закарпатті митця з Мукачева, Петра Матла, розповів нам, що всі скульптурні роботи об'єднані однією темою - "Прощавай, зброє!" і присвячені 100-літтю закінчення Першої світової війни. Автори скульптур, виконаних переважно в стилі модернізму, розповіли про творчий замисел та той зміст, який кожен  вкладав у своє творіння.
   Також у санаторії «Квітка полонини» наші профікемпівці познайомилися з художником з Перечина Гирявцем Борисом Юрійовичом та милувалися його чудовими картинами.












Немає коментарів:

Дописати коментар